Om oss

-Längorna

Tidlöst mode för kvinnor mitt i livet


Längorna är en unik butik och ligger i den gamla lanthandeln på torget i den pittoreska byn Skåne-Tranås. 

Porten till Österlen.......

Vi har fokus på hållbart mode och plagg som gärna sticker ut, och som har det där lilla extra som du inte hittar i kedjornas butiker. 

Våra kläder är bekväma och tidlösa. Tillverkade i bästa kvaliteter.

Vi älskar linne, ull, silke och miljövänliga viskosvarianter. 


Samtliga av våra klädesmärken är handplockade och valda med omsorg.  De kommer främst från Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, England m fl. De sys i Europa av de bästa sömmerskorna. 


Vi älskar produkter som inspirerar, som gör en glad och värmer själen, och som gör vardagen lyxigare. 


Vem är vi? 


Jag, Jessica har drivit Längorna sedan grundaren och min mamma Lena gick bort 2011.

Jag har jobbat med kläder och tyger sedan jag gick ut grundskolan. 

Bestämde mig för att ha " ett riktigt arbete" och utbildade mig på högskolan under 3 år och jobbade sedan i 10 år som enhetschef inom Vård och Omsorg. Trivdes bra. Min mamma som grundade Längorna blev sjuk 2010 och gick tragiskt bort 2011. jag behövde inte mycket betänketid innan jag hade bestämt mig.. Vi skulle driva Längorna vidare... Och här är vi nu- 12 år senare.  Nu har jag introducerat min dotter, som har läst mode och design på gymnasiet. Hon jobbar mest i bakgrunden med att jobba med vårt egna klädmärke Längorna. Men ibland syns hon ute i butiken

Vi bor på en gård en bit från Christinehov med ett gäng islandshästar, 7 katter och 3 hundar. Där har vi skapat vars en oas och vi stormtrivs både hemma och i butiken. 


Varmt Välkomna

Jessica och Tuva